Zásady ochrany osobných údajov

Marek Plavec (ďalej len „Prevádzkovateľ“) v zmysle nariadenia 2016/679 GDPR o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej len „nariadenie“) a zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon“) disponuje vypracovanými bezpečnostnými opatreniami, ktoré sú pravidelne aktualizované. Vymedzujú rozsah a spôsob bezpečnostných opatrení potrebných na eliminovanie a minimalizovanie hrozieb a rizík pôsobiacich na informačný systém s cieľom zabezpečiť:

  • dostupnosť, integritu a spoľahlivosť systémov riadenia najmodernejšími informačnými technológiami
  • chrániť osobné údaje pred stratou, poškodením, odcudzením, modifikáciou, zničením a zachovať ich dôvernosť
  • identifikovať potenciálne problémy a zdroje narušenia a predchádzať im.

Kontakt na poverenú osoba: Marek Plavec – plavec@time4dreams.sk

Zásady ochrany osobných údajov

Vaše osobné údaje budú uchovávané bezpečne, v súlade s bezpečnostnou politikou prevádzkovateľa a len po dobu nevyhnutnú na splnenie účelu spracúvania. Prístup k Vašim osobným údajom budú mať výlučne osoby poverené prevádzkovateľom na spracúvanie osobných údajov, ktoré ich spracúvajú na základe pokynov prevádzkovateľa, v súlade s bezpečnostnou politikou prevádzkovateľa. Vaše osobné údaje budú zálohované, v súlade s retenčnými pravidlami prevádzkovateľa. Zo zálohových úložísk budú Vaše osobné údaje úplne vymazané hneď, ako v súlade s pravidlami zálohovania uvedené bude možné. Osobné údaje uchovávané na záložných úložiskách slúžia na predchádzanie bezpečnostným incidentom, najmä narušenia dostupnosti údajov v dôsledku bezpečnostného incidentu.

Vymedzenie pojmov

osobné údaje“ sú akékoľvek informácie týkajúce sa identifikovanej alebo identifikovateľnej fyzickej osoby (ďalej len „dotknutá osoba“); identifikovateľná fyzická osoba je osoba, ktorú možno identifikovať priamo alebo nepriamo, najmä odkazom na identifikátor, ako je meno, identifikačné číslo, lokalizačné údaje, online identifikátor, alebo odkazom na jeden či viaceré prvky, ktoré sú špecifické pre fyzickú, fyziologickú, genetickú, mentálnu, ekonomickú, kultúrnu alebo sociálnu identitu tejto fyzickej osoby

spracúvanie“ je operácia alebo súbor operácií s osobnými údajmi alebo súbormi osobných údajov, napríklad získavanie, zaznamenávanie, usporadúvanie, štruktúrovanie, uchovávanie, prepracúvanie alebo zmena, vyhľadávanie, prehliadanie, využívanie, poskytovanie prenosom, šírením alebo poskytovanie iným spôsobom, preskupovanie alebo kombinovanie, obmedzenie, vymazanie alebo likvidácia, bez ohľadu na to, či sa vykonávajú automatizovanými alebo neautomatizovanými prostriedkami

obmedzenie spracúvania“ je označenie uchovávaných osobných údajov s cieľom obmedziť ich spracúvanie v budúcnosti;

profilovanie“ je akákoľvek forma automatizovaného spracúvania osobných údajov, ktoré pozostáva z použitia týchto osobných údajov na vyhodnotenie určitých osobných aspektov týkajúcich sa fyzickej osoby, predovšetkým analýzy alebo predvídania aspektov dotknutej fyzickej osoby súvisiacichs výkonnosťou v práci, majetkovými pomermi, zdravím, osobnými preferenciami, záujmami, spoľahlivosťou, správaním, polohou alebo pohybom;

informačný systém“ je akýkoľvek usporiadaný súbor osobných údajov, ktoré sú prístupné podľa určených kritérií, bez ohľadu na to, či ide o systém centralizovaný, decentralizovaný alebo distribuovaný na funkčnom alebo geografickom základe;

prevádzkovateľ“ je fyzická alebo právnická osoba, orgán verejnej moci, agentúra alebo iný subjekt, ktorý sám alebo spoločne s inými určí účely a prostriedky spracúvania osobných údajov; v prípade, že sa účely a prostriedky tohto spracúvania stanovujú v práve Únie alebo v práve členského štátu, možno prevádzkovateľa alebo konkrétne kritériá na jeho určenie určiť v práve Únie alebo v práve členského štátu;

sprostredkovateľ“ je fyzická alebo právnická osoba, orgán verejnej moci, agentúra alebo iný subjekt, ktorý spracúva osobné údaje v mene prevádzkovateľa;

príjemca“ je fyzická alebo právnická osoba, orgán verejnej moci, agentúra alebo iný subjekt, ktorému sa osobné údaje poskytujú bez ohľadu na to, či je treťou stranou. Orgány verejnej moci, ktoré môžu prijať osobné údaje v rámci konkrétneho zisťovania v súlade s právom Únie alebo právom členského štátu, sa však nepovažujú za príjemcov; spracúvanie uvedených údajov uvedenými orgánmi verejnej moci sa uskutočňuje v súlade s uplatniteľnými pravidlami ochrany údajov v závislosti od účelov spracúvania;

tretia strana“ je fyzická alebo právnická osoba, orgán verejnej moci, agentúra alebo iný subjekt než dotknutá osoba, prevádzkovateľ, sprostredkovateľ a osoby, ktoré sú na základe priameho poverenia prevádzkovateľa alebo sprostredkovateľa poverené spracúvaním osobných údajov;

súhlas dotknutej osoby“ je akýkoľvek slobodne daný, konkrétny, informovaný a jednoznačný prejav vôle dotknutej osoby, ktorým formou vyhlásenia alebo jednoznačného potvrdzujúceho úkonu vyjadruje súhlas so spracúvaním osobných údajov, ktoré sa jej týka;
„porušenie ochrany osobných údajov“ je porušenie bezpečnosti, ktoré vedie k náhodnému alebo nezákonnému zničeniu, strate, zmene, neoprávnenému poskytnutiu osobných údajov, ktoré sa prenášajú, uchovávajú alebo inak spracúvajú, alebo neoprávnený prístup k nim;
„dozorný orgán“ je nezávislý orgán verejnej moci zriadený členským štátom podľa článku;

Právny základ spracúvania Vašich osobných údajov:

  • Vaše osobné údaje budú spracúvané na základe osobitných právnych predpisov a účelov, ktoré sú stanovené prevádzkovateľom. Tieto sú jednotlivo uvedené v Informácií o účeloch spracúvania.
  • Poskytovanie osobných údajov je zákonnou požiadavkou za účelom plnenia povinností Prevádzkovateľa ako zamestnávateľa podľa osobitných právnych predpisov a preto bez poskytnutia týchto osobných údajov nebude možné plniť zákonnú povinnosť.

Poskytnutie Vašich údajov mimo Európsku úniu:

Prenos osobných údajov do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácie sa neuskutočňuje.

Použitie Vašich údajov použité na automatizované individuálne rozhodovanie:

Osobné údaje nebudú použité na automatizované individuálne rozhodovanie vrátane profilovania.

Doba uchovania Vašich osobných údajov:

  • Na uchovávanie osobných údajov, ktoré o Vás spracúvame sa vzťahuje zákon č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach v spojení s Registratúrnym plánom Prevádzkovateľa.
  • Pre podrobnejšie informácie o účeloch spracúvania vašich osobných údajov, právnych základoch a dobe uchovávania prosím kontaktujte poverenú osobu.
  • Osobné údaje, ktoré o vás spracúvame na základe udeleného „Súhlasu“ uchovávame po dobu, na ktorú ste nám súhlas udelili.

Aké máte práva?

  • Odvolať súhlas – v prípadoch, kedy Vaše osobné údaje spracúvame na základe Vášho súhlasu, máte právo tento súhlas kedykoľvek odvolať. Súhlas môžete odvolať elektronicky, na adrese zodpovednej osoby, písomne, oznámením o odvolaní súhlasu alebo osobne v úrade. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov, ktoré sme na jeho základe o Vás spracúvali.
  • Právo na prístup – máte právo na poskytnutie kópie osobných údajov, ktoré o Vás máme k dispozícii, ako aj na informácie o tom, ako Vaše osobné údaje používame. Vo väčšine prípadov Vám budú Vaše osobné údaje poskytnuté v písomnej listinnej forme, pokiaľ nepožadujete iný spôsob ich poskytnutia. Ak ste o poskytnutie týchto informácií požiadali elektronickými prostriedkami, budú Vám poskytnuté elektronicky, ak to bude technicky možné.
  • Právo na opravu – prijímame primerané opatrenia, aby sme zabezpečili presnosť, úplnosť a aktuálnosť informácií, ktoré o Vás máme k dispozícii. Ak si myslíte, že údaje, ktorými disponujeme sú nepresné, neúplné alebo neaktuálne, prosím, neváhajte nás požiadať, aby sme tieto informácie upravili, aktualizovali alebo doplnili.
  • Právo na výmaz (na zabudnutie) – máte právo nás požiadať o vymazanie Vašich osobných údajov, napríklad v prípade, ak osobné údaje, ktoré sme o Vás získali, už viac nie sú potrebné na naplnenie pôvodného účelu spracúvania. Vaše právo je však potrebné posúdiť z pohľadu všetkých relevantných okolností. Napríklad, môžeme mať určité právne a regulačné povinnosti, čo znamená, že nebudeme môcť Vašej žiadosti vyhovieť.
  • Právo na obmedzenie spracúvania – za určitých okolností ste oprávnený nás požiadať, aby sme prestali používať Vaše osobné údaje. Ide napríklad o prípady, keď si myslíte, že osobné údaje, ktoré o Vás máme, môžu byť nepresné alebo keď si myslíte, že už Vaše osobné údaje nepotrebujeme využívať.
  • Právo na prenosnosť údajov – za určitých okolností máte právo požiadať nás o prenos osobných údajov, ktoré ste nám poskytli, na inú tretiu stranu podľa Vášho výberu. Právo na prenosnosť sa však týka len osobných údajov, ktoré sme od Vás získali na základe súhlasu alebo na základe zmluvy, ktorej ste jednou zo zmluvných strán.
  • Právo namietať – máte právo namietať voči spracúvaniu údajov, ktoré je založené na našich legitímnych oprávnených záujmoch. V prípade, ak nemáme presvedčivý legitímny oprávnený dôvod na spracúvanie a Vy podáte námietku, nebudeme Vaše osobné údaje ďalej spracúvať.
  • Právo podať návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov – ak sa domnievate, že Vaše osobné údaje spracúvane nespravodlivo alebo nezákonne, môžete podať sťažnosť na dozorný orgán, ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27; tel. číslo: +421 /2/ 3231 3214; e-mail: statny.dozor@pdp.gov.sk, https://dataprotection.gov.sk. V prípade podania návrhu elektronickou formou je potrebné, aby spĺňal náležitosti podľa § 19 ods. 1 zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní (správny poriadok).

VAŠA REGISTRÁCIA DO NEWSLETTERA BOLA ÚSPEŠNÁ.
 
Ďakujem,

že ste sa zaregistrovali na odber môjho newslettera. Už čoskoro Vám na Vašu emailovú adresu zašlem dôležité informácie zo sveta realít, ktoré by ste určite nemali premeškať.

Ak nechcete stratiť prehľad o dôležitých informáciách zo sveta realít, sledujte ma aj na sociálnych sieťach:

Marek Plavec
VAŠA ŽIADOSŤ O TERMÍN BOLA ÚSPEŠNE ODOSLANÁ.
POTVRDENIE A KÓPIA ÚDAJOV BUDE DORUČENÁ AJ NA VAMI UVEDENÚ EMAILOVÚ ADRESU.
Ďakujem,

že ste si vyžiadali termín pre bezplatnú konzultáciu ohľadom Vašej nehnuteľnosti.
Do 24 hodín Vás kontaktujem na telefónnom čísle, ktoré ste uviedli pri žiadosti, a dohodneme si termín!

Telefonická konzultácia je nezáväzná, bezplatná a trvá 15-30 minút.

Ak by sa do tej doby čokoľvek zmenilo, prosím,
kontaktujte ma mailom na plavec@time4dreams.sk
alebo telefonicky na čísle +421 919 356 918.

Marek Plavec

Chcete dostávať dôležité informácie vždy v predstihu?

Pridajte sa k ľuďom, ktorí už newsletter odoberajú, aby ste neprišli o žiadne dôležité informácie ohľadom predaja a kúpy nehnuteľnosti. Registrácia ZDARMA.

Už odchádzate?

Nezabudnite sa predtým zaregistrovať do newslettera, aby ste neprišli o žiadne dôležité informácie ohľadom predaja a kúpy nehnuteľnosti.

FORMULÁR BOL ÚSPEŠNE ODOSLANÝ.
POTVRDENIE A KÓPIA ÚDAJOV BUDE DORUČENÁ AJ NA VAMI UVEDENÚ EMAILOVÚ ADRESU.
Ďakujem,

že ste prejavili záujem o nehnuteľnosť z našej ponuky. Najneskôr do 24 hod. Vás budem kontaktovať, aby sme si dohodli termín osobnej obhliadky.

Potrebujete ďalšie informácie?
Kontaktujte ma mailom na plavec@time4dreams.sk
alebo telefonicky na čísle +421 919 356 918.

Marek Plavec
VAŠA REZERVÁCIA BOLA ÚSPEŠNÁ.
POTVRDENIE A KÓPIA ÚDAJOV BUDE DORUČENÁ AJ NA VAMI UVEDENÚ EMAILOVÚ ADRESU.
Ďakujem,

že ste si zarezervovali termín pre bezplatnú konzultáciu ohľadom Vašej nehnuteľnosti.
Vo Vami zvolenom čase Vás kontaktujem na telefónnom čísle, ktoré ste uviedli pri rezervácii.

Telefonická konzultácia je nezáväzná, bezplatná a trvá 15 minút.

Ak by sa do tej doby čokoľvek zmenilo, prosím,
kontaktujte ma mailom na plavec@time4dreams.sk
alebo telefonicky na čísle +421 919 356 918.

Marek Plavec
FORMULÁR BOL ÚSPEŠNE ODOSLANÝ.
POTVRDENIE A KÓPIA ÚDAJOV BUDE DORUČENÁ AJ NA VAMI UVEDENÚ EMAILOVÚ ADRESU.
Ďakujem,

že ste prejavili záujem o cenový odhad Vašej nehnuteľnosti. Budem vás osobne kontaktovať  do 24 hodín a bez akýchkoľvek záväzkov. Ak by bolo potrebné doplniť ďalšie informácie, kontaktujem Vás mailom alebo telefonicky.

Cenový odhad môžete využiť ako úradný dokument pri dedičskom konaní, ako podklad pre súdy, úradné a komerčné účely. Taktiež môžete využiť ocenenie Vašej nehnuteľnosti pri predaji nehnuteľnosti, pre správne nastavenie predajnej ceny.

Zistili ste, že niečo nesedí alebo Vám niečo nie je jasné?
Kontaktujte ma mailom na plavec@time4dreams.sk
alebo telefonicky na čísle +421 919 356 918.

Marek Plavec